2017 CEV BEACH VOLLEYBALL EUROPEAN CHAMPIONSHIP LJUBLJANA MASTERS & SATELLITE

Ljubljana Beach Volley 2017 je v strogem središču Ljubljane na Kongresnem trgu, od 20. do 22. julija poskrbel za še večji in bolj spektakularen dogodek kot v preteklem letu. Moški so se pomerili na turnirju najvišjega ranga serije CEV Beach Volley Tour (CEV Masters), ki poteka pod okriljem Evropske odbojkarske zveze CEV, ženske pa v drugem najmočnejšem evropskem tekmovanju (CEV Satellite).

Na trdnih temeljih zelo uspešnega in prepoznavnega mednarodnega turnirja Ljubljana Beach Volley Challenge, ki smo ga na Kongresnem trgu prvič lahko spremljali leta 2014, se je razvil nov, še večji in pomembnejši projekt, turnir evropske serije v odbojki na mivki. V Ljubljano so tako prišli najboljši evropski odbojkarji in odbojkarice, ki so se med seboj pomerili za bogat nagradni sklad v višini skoraj 30.000 evrov.

Sonce, zabava, vrhunska odbojka in pester spremljevalni program z zaključkom v soju žarometov so dali pečat prvemu turnirju svetovne serije pod okriljem CEV v zgodovini Slovenije.

V okviru turnirjev CEV Masters in CEV Satellite smo v Športnem parku Ludus v Črnučah v sredo in četrtek spremljali kvalifikacije. V petek in soboto pa se je na dveh prizoriščih, v Črnučah in na Kongresnem trgu, odvijal glavni del turnirja, na katerem je nastopilo po 12 moških in ženskih dvojic. Te so se med seboj najprej pomerile v skupinah, nato pa še v izločilnih bojih do končenga zmagovalca.

V ženski konkurenci sta zmago slavili nemki Kim Behrens / Anni Schumacher, v moški pa norvežana Anders Berntsen Mol / Christian Sandlie Sørum.

VIDEO REPORTAŽA

VIDEO NAPOVEDNIK

 

URADNI FIVB DOBAVITELJ

PARTNERJI

Zavarovalnica Triglav, d.d.

OSTALI PARTNERJI

INTERSPORT
FLOVAC
FLOVAC
FLOVAC

Organizator dogodka: Odbojkarska zveza Slovenije
Izvajalec dogodka: Ekstrem d.o.o.
Kontakt: press@odbojka.si