FIVB BEACH VOLLEYBALL WORLD TOUR 1 STAR LJUBLJANA 2018

Ljubljana Beach Volley 2018 je v strogem središču Ljubljane na Kongresnem trgu, od 3. do 5. avgusta poskrbel za še večji in bolj spektakularen dogodek kot v preteklem letu. Letos smo stopili še stopničko višje in v Ljubljani gostili turnir svetovne serije FIVB Beach Volleyball World Tour 1 Star Ljubljana 2018.

Na trdnih temeljih zelo uspešnega in prepoznavnega mednarodnega turnirja Ljubljana Beach Volley Challenge, ki smo ga na Kongresnem trgu prvič lahko spremljali leta 2014, smo po lanskem turnirju evropske serije pod okriljem CEV-a, letos organizirali še večji in pomembnejši projekt, turnir svetovnje serije v odbojki na mivki. V Ljubljano so tako prišli odbojkarji in odbojkarice s celega sveta.

Sonce, zabava, vrhunska odbojka in pester spremljevalni program z zaključkom v soju žarometov so dali pečat prvemu turnirju svetovne serije pod okriljem FIVB v zgodovini Slovenije.

V okviru turnirja FIVB Beach Volleyball World Tour 1 Star Ljubljana 2018 smo v Športnem parku Ludus v Črnučah v petek spremljali kvalifikacije. V soboto in nedeljo pa se je na dveh prizoriščih, v Črnučah in na Kongresnem trgu, odvijal glavni del turnirja, na katerem je nastopilo po 16 moških in ženskih dvojic. Te so se med seboj najprej pomerile v skupinah, nato pa še v izločilnih bojih do končenga zmagovalca.

V ženski konkurenci sta zmago slavili švicarki Esmée Böbner in Zoé Vergé-Dépré, v moški pa rusa Valeriy Samoday in Taras Myskiv.

VIDEO REPORTAŽA

VIDEO NAPOVEDNIK

 

URADNI FIVB DOBAVITELJ

PARTNERJI

Zavarovalnica Triglav, d.d.

OSTALI PARTNERJI

INTERSPORT
FLOVAC
FLOVAC
FLOVAC

Organizator dogodka: Odbojkarska zveza Slovenije
Izvajalec dogodka: Ekstrem d.o.o.
Kontakt: press@odbojka.si