Športni park Ludus Črnuče, Ljubljana, Slovenija
29. november – 2. december 2018

VIDEO NAPOVEDNIK

FIVB Beach Volleyball World Tour Star 1 Satellite Ljubljana

Pridružite se nam na prvem zimskem turnirju svetovne serije v odbojki na mivki od 29. novembra do 2. decembra! Ne zamudite vrhunskih predstav najboljših odbojkarjev in odbojkaric na mivki! Se vidimo v Športni Park Ludus Črnuče!#BeachWorldTour #CEVbeach #BeachVolleyball #sLOVEbeach

Objavil/a Extrem dne Četrtek, 08. november 2018

VIDEO REPORTAŽA

FIVB Beach Volleyball World Tour 1 Star Ljubljana - Winter edition 2018

Turnir svetovne serije v odbojki na mivki, ki smo ga v Ljubljani gostili med 29. novembrom in 2. decembrom še v video zapisu! Se vidimo spet prihodnje leto! :)#BeachWorldTour #CEVbeach #sLOVEbeach 🇸🇮🏐💪

Objavil/a Extrem dne Ponedeljek, 10. december 2018

O DOGODKU

V Ljubljani bomo med 29. novembrom in 2. decembrom spet lahko spremljali turnir svetovne serije v odbojki na mivki, FIVB World Tour 1 Star Satellite. Najboljši svetovni odbojkarji in odbojkarice na mivki se bodo še drugič v letošnjem letu med seboj pomerili na naših tleh. Po avgustovskem poletnem spektaklu na Kongresnem trgu se bo svetovna odbojkarska karavana tokrat predstavila na peščenih igriščih v pokriti dvorani Športnega parka Ludus v Črnučah.

Zimska tekmovanja na mivki so v Evropi pa tudi v svetu izjemna redkost, zato ljubljanski turnir na koledarju Svetovne odbojkarske zveze FIVB še toliko bolj izstopa. Zanj vlada veliko zanimanje in sodeč po številu prijav, ki so jih bili organizatorji deležni poleti, ko si je pred polnimi tribunami na Kongresnem trgu želelo nastopiti kar 96 dvojic iz 22 držav, se za udeležbo zares kakovostnih ekip tudi tokrat ni treba bati.

V Črnučah bomo lahko spremljali praktično vse najboljše slovenske ekipe, ki se bodo na domačih tleh z vrhunskimi dvojicami z vsega sveta borile za pomembne točke na svetovni jakostni lestvici in s tem tudi za boljše izhodišče v kvalifikacijah za olimpijske igre.

Tekmovanje bo potekalo pod okriljem Odbojkarske zveze Slovenije, ki z organizacijo turnirja želi poskrbeti za nadaljnji razvoj odbojke na mivki pri nas, hkrati pa najboljšim slovenskim odbojkarjem in odbojkaricam omogočiti dober začetek nove sezone in možnost, da se z mednarodno konkurenco za pomembne točke na jakostni lestvici spoprimejo na domačih tleh.

SISTEM TEKMOVANJA

Turnir FIVB Beach Volleyball Tour 1 Star Satellite Ljubljana se bo s kvalifikacijskimi obračuni, skozi katere si bo nastop na glavnem delu turnirja skušalo zagotoviti po 16 dvojic v moški in ženski konkurenci, začel v četrtek, 29. novembra. Odbojkarske boje v okviru glavnega dela turnirja bo moč spremljati že dan kasneje, v soboto in nedeljo pa se bodo najboljše dvojice med seboj pomerile še v izločilnih bojih. Polfinalne tekme ter ženski in moški finalni obračuni bodo na sporedu v nedeljo, 2. decembra.

PROGRAM

ČETRTEK, 29. 11. 2018

9:00 – 20:00 kvalifikacije

PETEK, 30. 11. 2018

8:30 – 20:30 skupinski del turnirja

SOBOTA, 1. 12. 2018

9:00 – 21:00 skupinski del turnirja

NEDELJA, 2. 12. 2018

10:00 polfinalne tekme
15:00 tekma za tretje mesto (Ž)
16:00 tekma za tretje mesto (M)
17:00 finale (Ž)
18:00 finale (M)

SPREMLJEVALNI PROGRAM

Odbojka na mivki je šport, ki ga že od samih začetkov spremljajo glasbeni ritmi, zabava na tribunah in vzdušje, ob katerem se sprostijo tako igralci kot navijači. Tudi zimski turnir v Ljubljani ne bo izjema. Začinili ga bomo z dobro glasbo in nagradnimi igrami naših pokroviteljev na igrišču!

ZIMSKA PEŠČENA PLAŽA!

Poletni utrip iz središča mesta, kjer že vrsto let tradicionalno gostuje odbojkarski spektakel na mivki, bomo prvič prenesli tudi v zimski čas in na peščeni plaži v Črnučah izpeljali še en športni dogodek svetovnih razsežnosti. Na peščeni podlagi prelepega športnega kompleksa Ludus bomo poskrbeli za izjemno kuliso, ki jo lahko ponudi le odbojka na mivki.

URADNI CEV PARTNER

URADNI DOBAVITELJ ŽOG

PARTNERJI

Zavarovalnica Triglav, d.d.
FLOVAC

ORGANIZATORJI

FLOVAC
FLOVAC

Organizator dogodka: Odbojkarska zveza Slovenije
Izvajalec dogodka: Ekstrem d.o.o.
Kontakt: press@odbojka.si