Deprecated: Datoteka class-oembed.php je zastarela od različice 5.3.0! Namesto nje uporabite wp-includes/class-wp-oembed.php. in /home/extrem42/beachvolleyljubljana.com/wp-includes/functions.php on line 5603

Športni park Ludus Črnuče, Ljubljana, Slovenija
28. november – 1. december 2019

POROČILO DOGODKA

Srednjeevropski naslov Boženku in Jakopinu

Slovenska odbojkarja na mivki Tadej Boženk in Vid Jakopin sta pred domačim občinstvom slavila na srednjeevropskem prvenstvu, ki ga je gostila Ljubljana. Njun uspeh sta s tretjim mestom dopolnila Jernej Potočnik in Danijel Pokeršnik.

Zadnji dan srednjeevropskega prvenstva v Športnem parku Ludus v Črnučah, na katerem je nastopilo 31 dvojic iz osmih držav, so odbojkarice na mivki odprle s polfinalnima tekmama, sledila sta še polfinalna obračuna moških, ko sta na mivko sta stopili dve slovenski dvojici. Vid Jakopin in Tadej Boženk sta si uvrstitev v veliki finale zagotovila z zmago z 2:0 nad Madžaroma Arturom Hajosom in Bencejem Strellijem, Danijel Pokeršnik in Jernej Potočnik pa sta v polfinalu po treh nizih klonila proti Čehoma Ondreju Redlu in Martinu Barti.

Pokeršnik in Potočnik sta bolje igrale v obračunu za tretje mesto, potem ko sta prvi niz dobila na razliko, s 23:21, v drugem pa sta bila od madžarske dvojice Hajos/Strelli boljša z 21:18. »Vesela sva, da sva prvenstvo zaključila z zmago. Če bi prišla v finale pa potem izgubila, občutek ne bi bil enak. Po prejšnji tekmi sva bila vseeno malo razočarana, saj je bilo v tretjem nizu še izenačeno na 12:12, nato pa sva naredila dve neumni napaki in izgubila. Nekoliko se nama pozna, da doslej nisva veliko igrala skupaj in v kakšnih ključnih trenutkih se potem vidi, da se morda nisva povsem dobro dogovorila. Sva pa zato zdaj pokazala zobe in po mlačnem začetku v prvem nizu, kar se nama je dogajalo na praktično vseh tekmah, še posebej Jernej, res lepo odigrala končnico v prvem nizu. V drugem pa sva vsak prispevala tisti delež, da je bilo na koncu dovolj za zmago,« je današnji nastop ocenil Pokeršnik.

V velikem finalu sta se Boženk in Jakopin veselila prepričljive zmage and Redlom in Barto. Tekmecema sta v prvem nizu prepustila le devet točk, v drugem sta jih Čeha zbrala enajst. “Hvala za čestitke. Vsak finale je treba vzeti resno in tudi tega sva se lotila povsem resno, brez podcenjevanja. V finalu sva sicer pričakovala slovenski par, žal se Pokeršniku in Potočniku ni izšlo, tako da sva morala midva braniti slovensko čast v finalu in premagati Čehe,” je bil zmage vesel Boženk.

Pri dekletih sta si zlato odličje na srednjeevropskem prvenstvu priigrali Čehinji Martina Maixnerova in Marie-Sara Štochlova, ki sta v velikem finalu odpravili rojakinji Marketo Svozilovo in Miroslavo Dunarovo. Tretje mesto je po zmagi nad Madžarkama Eszter Lutter in ZSofio Szombathelyi z 2:0 pripadlo Slovakinjama Jani Simanicovi in Barbori Tokosovi. Najvišje uvrščeni Slovenki sta bili Klara Kregar in Katarina Fabjan, ki sta osvojili 5. mesto.

VIDEO NAPOVEDNIK

O DOGODKU

V Ljubljani bomo med 26. novembrom in 1. decembrom ponovno spremljali vrhunsko odbojki na mivki v sklopu Mevza Beachvolley winter edition Ljubljana 2019. Najboljši svetovni odbojkarji in odbojkarice na mivki se bodo še drugič v letošnjem letu med seboj pomerili na naših tleh. Po avgustovskem poletnem spektaklu na Kongresnem trgu se bo svetovna odbojkarska karavana tokrat predstavila na peščenih igriščih v pokriti dvorani Športnega parka Ludus v Črnučah.

Zimska tekmovanja na mivki so v Evropi pa tudi v svetu izjemna redkost, zato ljubljanski turnir še toliko bolj izstopa.

V torek in sredo bomo v Ljubljani gostili najboljše odbojkarice ter odbojkarje do 20 let, kjer si bo zmagovalec prislužil vstopnico na glavni del članskega turnirja, ki bo potekal v petek, soboto ter s finalnimi dvoboji zaključil v nedeljo. Medtem ko se bodo za uvrstitev na glavni turnir tekmovalci pomerili v kvalifikacijah, ki bodo potekale v četrtek.

V dvorani Športnega parka Ludus v šestih dneh tekmovanja pričakujem okrog 2.000 gledalcev tako iz Slovenije, kot iz tujine.

SISTEM TEKMOVANJA

Turnir LJUBLJANA BEACHVOLLEY WINTER EDITION se bo začel v četrtek 28. novembra s kvalifikacijskimi obračuni, skozi katere si bo nastop na glavnem delu turnirja skušalo zagotoviti po 16 dvojic v moški in ženski konkurenci. Odbojkarske boje v okviru glavnega dela turnirja bo moč spremljati že dan kasneje, v soboto in nedeljo pa se bodo najboljše dvojice med seboj pomerile še v izločilnih bojih. Polfinalne tekme ter ženski in moški finalni obračuni bodo na sporedu v nedeljo, 1. decembra.

PROGRAM

ČETRTEK, 28. 11. 2019

9:00 – 20:00 / kvalifikacije

PETEK, 29. 11. 2019

8:30 – 20:30 / skupinski del turnirja

SOBOTA, 30. 11. 2019

9:00 – 21:00 / skupinski del turnirja

NEDELJA, 1. 12. 2019

10:00 / polfinalne tekme
15:00 / tekma za tretje mesto (Ž)
16:00 / tekma za tretje mesto (M)
17:00 / finale (Ž)
18:00 / finale (M)

VIDEO NAPOVEDNIK 2018

VIDEO REPORTAŽA 2018

SPREMLJEVALNI PROGRAM

Odbojka na mivki je šport, ki ga že od samih začetkov spremljajo glasbeni ritmi, zabava na tribunah in vzdušje, ob katerem se sprostijo tako igralci kot navijači. Tudi zimski turnir v Ljubljani ne bo izjema. Začinili ga bomo z dobro glasbo in nagradnimi igrami naših pokroviteljev na igrišču!

ZIMSKA PEŠČENA PLAŽA!

Poletni utrip iz središča mesta, kjer že vrsto let tradicionalno gostuje odbojkarski spektakel na mivki, bomo prvič prenesli tudi v zimski čas in na peščeni plaži v Črnučah izpeljali še en športni dogodek svetovnih razsežnosti. Na peščeni podlagi prelepega športnega kompleksa Ludus bomo poskrbeli za izjemno kuliso, ki jo lahko ponudi le odbojka na mivki.

PARTNERJI

Zavarovalnica Triglav, d.d.

ORGANIZATORJI

FLOVAC
FLOVAC

Organizator dogodka: Odbojkarska zveza Slovenije
Izvajalec dogodka: Ekstrem d.o.o.
Kontakt: press@odbojka.si